Tel : +370 637 22466

  • Mitybos Džiunglės
  • Mitybos Džiunglės
Lithuania

Improvizacija nr.2 arba burokėliai ir rubinai

December 15, 2017

Ką duoda improvizacija virtuvėje? Papildomą stresą. Ypač tada, kai kepi  pyragą, kuriuo nori pavaišinti ne šeimos narius (pastarieji atleidžia viską, o ir šiaip yra užsigrūdinę), ir kai pyrago sudėtyje yra prieštaringai vertinami  burokėliai.

Kita vertus, improvizavimas leidžia tobulėti ir neužpelkėti.

Vasarą dalinausi receptu kur naudojau žalius burokėlius. Šį kartą burokėliai buvo virti, kas gerokai palengvino darbą, nes visus ingredientus, kaip ir bananų duonai, tiesiog suplakiau kokteilinėje. 

Receptas:

  • 3-4 vidutinio dydžio virti burokėliai

  • Apie 60g sviesto

  • 3 kiaušiniai

  • Pakelis kakavos 150g. (man patinka Beatos 99%). Išeina LABAI šokoladinis, jei nemėgstate juodo šokolado -dėkite mažiau. 

  • 0.5-1 stiklinės datulių (užpilti verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų). Aš dėjau 0.5 stiklinės, niekas nesiskundė, kad nesaldu :)

  • 1.5 a.š  kepimo miltelių

  • Nykščio dydžio imbiero gabaliukas, sutarkuotas smulkia tarka (norėjau įdėti čili pipirų, bet neturėjau ir imbieras, kaip visada, išgelbėjo situaciją). 

Smagioji dalis: viską suplakiau kokteilinėje iki vientisos masės, supyliau į sviestu pateptą formą ir kepiau iki 170C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie pusvalandį. Prieš išimant  iš formos leidau visiškai atvėsti. Atvėsusį apipiešiau lydyto juodojo šokolado srovele ir apibarsčiau granato sėklomis, primenančiomis rubinus.  Toks prabangiai paprastas, labai šokoladinis burokėlių pyragas. 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tarptautinė kavos diena

October 1, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

February 1, 2019

May 22, 2018

March 30, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square