top of page

Maroko įkvėpta vakarienė


Viskas prasidėjo nuo saulės. Vakar ji buvo tokia ryški, kad prisiminiau Maroką, apėmė nostalgija ir​​ noras nors trumpam vėl ten atsidurti. Užsiplikiau mėtų arbatos ir peržiūrėjau nuotraukas. Truputį padėjo. Bet ne iki galo. Todėl nusprendžiau, kad vakarienei bus marokietiškas, vištienos troškinys su abrikosais - tagine. Niekas neprieštaravo ;)


Ingredientai ( mums užteko 8 porcijoms):

  • 1 kilogramas vištienos ( turėjau blauzdelių ir blauzdelių mėsos be kaulo, bet tinka bet kas)

  • 4-5 vidutinės bulvės, supjaustytos stambesniais kūbeliais

  • 2 morkos, supjaustytos pagaliukais

  • 1 svogūnas

  • 4 skiltelės česnako

  • stiklinė avinžirnių ( mirkytų per naktį ir išvirtų. Jei naudosite avinžirnius iš skardinės- būtinai nuskalaukite švariu vandeniu.

  • sauja džiovintų abrikosų

  • sauja migdolų riešutų ( užpilti verdančiu vandeniu ir nulupti žievelę). Maroke jie barsto argano riešutais, bet Lietuvoje nemanau, kad įmanoma jų gauti.

  • 500ml trintų pomidorų "passatos"

  • prieskoniai (po 1 a.š): cinamonas, maltas kuminas, paprika, ciberžolė

  • 2 nykščio dydžio galbaliukai imbiero.

  • (Nebūtinai) 1 džiovinta žalioji citrina. Kalbos komisija draudžia šį vaisių vadinti laimu 😉.

  • alyvuogių aliejaus arba ghee sviesto svogūno troškinimui

Gaminimas:

  1. Troškinimui naudojau paprastą molinį indą su dangčiu. Tikras tagine indas yra labai gražus, su aukštu, į viršų siaurėjančiu dangčiu, bet tokio kol kas neturiu ( kol kas 😉)

  2. Į molinį indą įpyliau truputį aliejaus ir pakepinau prieskonius, kol pasklido Marokietiškas kvapas:) Sudėjau smulkiai supjaustytą svogūną ir patroškinau ant silpnos ugnies, įpylusi šiek tiek vandens, kad neprikeptų.

  3. Supyliau trintus pomidorus ir išmaišiau.

  4. Išdėliojau vištieną.

  5. Per vidurį pasodinau džiovintą citriną. Aš jų parsivežiau iš kelionės ir nežinau ar būna pirkti Lietuvoje. Bet galima apsieiti ir be jos, galbūt įdėti keltą paprastos citrinos riekelių, arba įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės.

  6. Morkas ir bulves pašlaksčiau alyvuogių aliejumi, pabarsčiau kuminu ir išmaišiau. Sudėjau ant vištienos.

  7. Džiovintus abrikosus išdėliojau ant bulvių, o kai kuriuos "panardinau" į padažą.

  8. Uždengiau dangčiu ir troškinau 170C orkaitėje apie dvi su puse valandos ( galima ir ilgiau, žemesnėje temperatūroje).

  9. Likus pusvalandžiui iki pabaigos, ant troškinio sudėjau avinžirnius, truputį panardindama į padažą.

  10. Patiekiau su šiek tiek orkaitėje pakepintais migdolais ir pašlaksčiau su argano aliejumi. Idealu būtu dar gausiai apibarstyti šviežiais kalendrų arba petražolių lapeliais, bet jų neturėjau.

Skanaus!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page