top of page

Marokietiški baghrir - tūkstančio skylučių blynai

Truputi kitokie blynai sekmadienio pusryčiams.

Ingredientai:

•250g - kukurūzų miltų

• 100g - ryžių miltų

• 50g kukurūzų arba bulvių krakomolo

• Pusė valgomo šaukšto sausų mielių

• 1-1.5 nubraukti a. š. kepimo miltelių

• 500+ mL šilto vandens

• 2 a.š cukraus

•0.5 a.š vanilės ekstrakto

Gaminimas:

1. Visus ingredientus supilti į smulkintuvą (kokteilinę) ir paplakti apie 1 minutę. Tešla turi būti skystoka, panaši į lietinių blynų.

2. Palikti tešlą pakilti apie 20-25 minutes.

3. Kepti nepridegančioje keptuvėje, be riebalų.

4. Į keptuvę įpilti tiek tešlos, kad išeitų maždaug 13 cm skersmens blynas (didesnis nei paprasti, bet mažesnis nei lietinis - ne per visą keptuvę)

5. Kepti tik vieną pusę, kol susprogs visi burbuliukai. Jokiu būdu neapversti!

6. Iškepusius blynus gražiai išdėlioti ratu lėkštėje.

7. Patiekite šiltus su ghee (lydytu) sviestu ir medumi.

Skanaus!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page