Marokietiški baghrir - tūkstančio skylučių blynai

March 28, 2018

Truputi kitokie blynai sekmadienio  pusryčiams. 

 

Ingredientai:

•250g - kukurūzų miltų

• 100g - ryžių miltų

• 50g kukurūzų arba bulvių krakomolo 

• Pusė valgomo šaukšto sausų mielių 

• 1-1.5 nubraukti a. š. kepimo miltelių 

• 500+ mL šilto vandens 

• 2 a.š cukraus

•0.5 a.š vanilės ekstrakto 

 

Gaminimas:

1. Visus ingredientus supilti į smulkintuvą (kokteilinę) ir paplakti apie 1 minutę. Tešla turi būti skystoka, panaši į lietinių blynų.

2. Palikti tešlą pakilti apie 20-25 minutes. 

3. Kepti nepridegančioje keptuvėje, be riebalų. 

4. Į keptuvę įpilti tiek tešlos, kad išeitų maždaug 13 cm skersmens blynas (didesnis nei paprasti, bet mažesnis nei lietinis - ne per visą keptuvę) 

5. Kepti tik vieną pusę, kol susprogs visi burbuliukai. Jokiu būdu neapversti!

6. Iškepusius blynus gražiai išdėlioti ratu lėkštėje. 

7. Patiekite šiltus su ghee (lydytu) sviestu ir medumi. 

Skanaus!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tarptautinė kavos diena

October 1, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

February 1, 2019

May 22, 2018

March 30, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags