Marokietiški baghrir - tūkstančio skylučių blynai
Truputi kitokie blynai sekmadienio pusryčiams.
Ingredientai:
•250g - kukurūzų miltų
• 100g - ryžių miltų
• 50g kukurūzų arba bulvių krakomolo
• Pusė valgomo šaukšto sausų mielių
• 1-1.5 nubraukti a. š. kepimo miltelių
• 500+ mL šilto vandens
• 2 a.š cukraus
•0.5 a.š vanilės ekstrakto
Gaminimas:
1. Visus ingredientus supilti į smulkintuvą (kokteilinę) ir paplakti apie 1 minutę. Tešla turi būti skystoka, panaši į lietinių blynų.
2. Palikti tešlą pakilti apie 20-25 minutes.
3. Kepti nepridegančioje keptuvėje, be riebalų.
4. Į keptuvę įpilti tiek tešlos, kad išeitų maždaug 13 cm skersmens blynas (didesnis nei paprasti, bet mažesnis nei lietinis - ne per visą keptuvę)
5. Kepti tik vieną pusę, kol susprogs visi burbuliukai. Jokiu būdu neapversti!
6. Iškepusius blynus gražiai išdėlioti ratu lėkštėje.
7. Patiekite šiltus su ghee (lydytu) sviestu ir medumi.
Skanaus!