Tel : +370 637 22466

  • Mitybos Džiunglės
  • Mitybos Džiunglės
Lithuania

MAISTAS IR KEPENYS

February 1, 2019

 

 

KAIP PASIRŪPINTI KEPENIMIS MAISTO PAGABA

  • Obuoliai. Juose esantis pektinas padeda “surišti” ir pašalinti sunkiuosius metalus tiesiai iš žarnyno, o tai padeda sumažinti kepenims tenkantį filtravimo darbą.

  • Burokėliai, morkos, mėlynieji svogūnai, abrikosai, žalios lapinės daržovės, špinatai, mėtos, batatai (saldžiosios bulvės), raudonos vynuogės, avietės, vyšnios, greipfrutai ir kt., turi flavonoidų ir beta-karoteno - stiprių antioksidantų.

  • Česnako veiklioji medžiaga alicinas ir mineralas selenas, abu yra atioksidantai, kurie padeda iš kepenų pašalinti sunkiuosius metalus.

  • Kiaušiniai, rudieji ryžiai, brokoliai ir špinatai turi B grupės vitaminų, mažina kepenų užterštumą ir skatina jų veiklą.

  • Vitaminas B12 skatina riebalų apykaitą ir gerina kepenų būklę.

  • Kryžmažiedės daržovės (brokoliai, kopūstai, Briuselio kopūstai, bok choy, pipirnė, ropės, ridikėliai, ridikai, gražgarstė) padeda kepenims išskirti detoksikacijai reikalingus enzimus.

  • Karčiosios daržovės ir lapai: kiaulpienių lapai, kartusis melionas, garstyčių lapai ir cikorija skatina tulžies gamybą ir nutekėjimą.
     

AUGALAI, PADEDANTYS KEPENŲ DETOKSIKACIJAI:

  • Kiaulpienių šaknys (kiaulpienių kava), burokėlių lapai - padeda kepenų detoksikacijai ir skatina tulžies nutekėjimą.

  • Artišokų lapai - skatina kepenų atsinaujinimą, skatina kraujo tekėjimą per kepenis, skatina tulžies nutekėjimą.

  • Margainio vaisiai - apsaugo kepenis ir skatina jų atsinaujinimą.

  • Ciberžolė - poveikis kaip ir kiaulpienių šaknų, tik patogiau naudoti maisto ruošime.
     

KITI PATARIMAI SVEIKOMS KEPENIMS:

  • Kiek įmanoma stenkitės valgyti ekologiškai užaugintus produktus, kad sumažintumėte toksinių medžiagų patekimą į kūną.

  • Venkite dirbtinių skonio stipriklių ir konservantų.

  • Venkite hidrintų riebalų, kurių gausu perdirbtuose maisto produktuose (greitas maistas, sausainiai, pyragaičiai, glaistyti varškės sūreliai, margarinas, tepūs mišiniai, bulvių traškučiai ir kt.)

  • Vartokite tik šviežius riešutus ir sėklas (sugedusius išduoda nemalonus kvapas). Laikykite juos šaldytuve.

  • Venkite riebaus, rūkyto maisto, tokio kaip dešrelės, kumpis, dešros, riebūs sūriai.

  • Venkite alkoholio - jis toksiškai veikia kepenis.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Tarptautinė kavos diena

October 1, 2017

1/1
Please reload

Recent Posts

February 1, 2019

May 22, 2018

March 30, 2018

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us