top of page

Ctrl+Alt+Del


Kaip dažnai perinstaliuoji kompiuterį? Išvalai nuo visų nereikalingų šiukšlių. Kartą per metus? Rečiau? Dažniau? Perki naują? O ar kada pagalvoji, kad vis dar gyveni su programa, kurią tūkstantis devyni šimtai kažkelintaisiais (ne iš blogos valios) instaliavo Tavo tėvai ar seneliai? Pavyzdžiui, šauni programa “Neatsikelsi nuo stalo tol, kol lėkštė nebus tuščia”, arba “Jei mane myli, suvalgysi viską”. O gal Tau instaliuota “Ko toks liūdnas/išsigandęs/susinervinęs, ateik pavalgysi”?

Dar keletas populiarių, lengvai daugeliui atpažįstamų, programų: 🍴Jei nevalgysi, negausi deserto. 🍴Paskubėk, kiek čia kramtysi. 🍴Vakarienė prie televizoriaus. 🍴Tik keturi cepelinai?! Tai kam tokį puodą priviriau?! 🍴Jūs valgykit, aš laikausi dietos. 🍴Čia genetika, nieko nepadarysi. Jei nors vienas iš sakinių “užkliudė jautrią stygą” ir jauti, kad vis dar laikaisi įpročių kurių išmokai praeitame tūkstantmetyje, vadinasi atėjo laikas spausti Control-Alt-Delete ir perkrauti savo asmeninį kompiuterį nes, deja, naujo kūno kol kas nusipirkti nepavyks - teks arba taisyti, arba priprasti prie “nepavežančio”.

Bloga žinia yra ta, kad atsikratyti senų įpročių, ypač susijusių su emocijom, yra žymiai sunkiau, nei perinstaliuoti kompiuterį. Kas bandė, tas žino. Įpročiai, net ir blogi, suteikia mums saugumo jausmą. Lyg ir žinau, kad kažką reikėtų keisti, bet lyg ir bijau, lyg ir nenoriu, lyg ir nežinau kaip. Net ir tie, kam pavyksta pakeisti blogus valgymo įpročius naujais, gana lengvai gali “suklupti” esant stresinėms situacijoms, kuomet automatinės reakcijos būna stipresnės už logiką ir visus gerus norus.

Gera žinia - nieko nėra neįmanomo. Svarbu teisingai pradėti: 👉🏻įsivardinti sau, kokius įpročius nori keisti. 👉🏻išsiaiškinti, kodėl šie įpročiai susiformavo. 👉🏻nuspręsti, kokiu būdu, mažais žingsneliais, tuos įpročius keisi.

P.S. Nesitikėk iš savęs per daug, per greitai - geriems įpročiams, kaip ir blogiems, susiformuoti reikia laiko. P.P.S. Nebijok kreiptis pagalbos - į savo antrą pusę, draugą ar specialistą. Dviese (tryse, keturiese) visada lengviau.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page