top of page

Miestas keistu pavadinimu.


Seniai seniai, kažkur Žemėje, buvo miestas keistu pavadinimu - Žmogaus Organizmas. Šis miestas buvo aptvertas aukšta tvora ir jį saugojo baltųjų kraujo kūnelių armija - Leukocitai. Leukocitai buvo labai stiprūs ir, kaip imuninės sistemos dalis, kovojo su infekcijomis ir kitais priešais, keliančiais pavojų miesto saugumui.

Kasdien, kartu su maisto daviniu, Leukocitai gaudavo ir vitamino C, mat vitaminas C buvo gyvybiškai svarbus jų funkcionavimui.

Tačiau... vieną šaltą rudens rytą, kai priešų armija jau buvo visai netoli ir Leukocitai ruošėsi žūtbūtinei kovai, kareivinių virėja suklydo, ir vietoj vitamino C Leukocitams davė cukraus (neskubėkite jos smerkti - vitamino C ir gliukozės molekulės yra labai panašios).

Prisivalgė Leukocitai cukraus ir, nepraėjus nė valandai, pasijuto labai blogai - visiškai išseko jėgos, jie vos galėjo paeiti, ką jau kalbėti apie kovą.

Kai, praėjus maždaug 5 valandoms, Leukocitai atsigavo, mūšis jau buvo pralaimėtas, priešų armija buvo užėmusi miestą, šlaistėsi gatvėmis ir dainavo pergalės dainas.

Saugokime savo miestus, ir bent jau(!) pajutę pirmuosius peršalimo simptomus VISIŠKAI atsisakykime pridėtinio cukraus ir sumažinkime net saldžių vaisių vartojimą. Kitą kartą apie tai, kokie maisto produktai yra natūralūs ir geriausi vitamino C šaltiniai ir kodėl rekomenduoju sultis spausti iš daržovių, o vaisius suvalgyti.



Foto: https://www.culturedfoodlife.com/the-real-reasons-your-immune-system-needs-cultured-foods/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page