top of page

Improvizacija nr.2 arba burokėliai ir rubinai

Ką duoda improvizacija virtuvėje? Papildomą stresą. Ypač tada, kai kepi pyragą, kuriuo nori pavaišinti ne šeimos narius (pastarieji atleidžia viską, o ir šiaip yra užsigrūdinę), ir kai pyrago sudėtyje yra prieštaringai vertinami burokėliai.

Kita vertus, improvizavimas leidžia tobulėti ir neužpelkėti.

Vasarą dalinausi receptu kur naudojau žalius burokėlius. Šį kartą burokėliai buvo virti, kas gerokai palengvino darbą, nes visus ingredientus, kaip ir bananų duonai, tiesiog suplakiau kokteilinėje.

Receptas:

  • 3-4 vidutinio dydžio virti burokėliai

  • Apie 60g sviesto

  • 3 kiaušiniai

  • Pakelis kakavos 150g. (man patinka Beatos 99%). Išeina LABAI šokoladinis, jei nemėgstate juodo šokolado -dėkite mažiau.

  • 0.5-1 stiklinės datulių (užpilti verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų). Aš dėjau 0.5 stiklinės, niekas nesiskundė, kad nesaldu :)

  • 1.5 a.š kepimo miltelių

  • Nykščio dydžio imbiero gabaliukas, sutarkuotas smulkia tarka (norėjau įdėti čili pipirų, bet neturėjau ir imbieras, kaip visada, išgelbėjo situaciją).

Smagioji dalis: viską suplakiau kokteilinėje iki vientisos masės, supyliau į sviestu pateptą formą ir kepiau iki 170C įkaitintoje orkaitėje su vėjeliu apie pusvalandį. Prieš išimant iš formos leidau visiškai atvėsti. Atvėsusį apipiešiau lydyto juodojo šokolado srovele ir apibarsčiau granato sėklomis, primenančiomis rubinus. Toks prabangiai paprastas, labai šokoladinis burokėlių pyragas.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page